Ετικέτες

Το πρωί της 10ης Μαρτίου ο 34χρονος Σπύρος Παπαγιάννης πήγαινε  στην δουλειά του με το μηχανακι του. ΙΧ τον παρέσυρε παραβιαζοντας το κοκκινο φανάρι στην διασταυρωση των οδων Ηλιουπολεως και Καφανταρη. Νοσηλευτηκε στον Ερυθρο και στον Αγ. Σαββα συνολικά 34 μέρες, με βαριες κρανιοεγκεφαλικες κακωσεις αλλά δυστυχώς έχασε τη μάχη με τη ζωή στις 14/4/2012, Μεγάλο Σάββατο.
Ο Σπύρος ήταν λάτρης του ποδηλάτου μέλος των εθνικών ομάδων με πολλές διακρίσεις στο παρελθόν. Πριν 2 χρόνια πέρασε άλλη μια σκληρη δοκιμασία όταν πάλι ασυνηδειτος οδηγός ΙΧ τον χτύπησε ενώ έκανε την πρωινή του προπόνηση κοντά στη λίμνη της Βουλιαγμενης προκαλώντας του πολλαπλά κατάγματα για τα οποία έμεινε καθηλωμενος εκτός ενεργού δράσης για 6 μήνες. Ξεπέρασε όμως αυτή τη περιπέτεια με την ισχυρή θέληση και επιμονή που τον διέκρινε. Δούλευε σαν δημοσιογράφος στο Eurosport, σχολιαστής αγώνων ποδηλασίας και σκι.

Φίλοι του από το χώρο της ποδηλασίας (και όχι μόνο) φρόντισαν και φροντίζουν να τον κρατούν ζωντανό ανάμεσα μας με διάφορες δραστηριότητες. Μέρος απ αυτές μπορεί να βρεί κανείς στη σελίδα του facebook: Σπύρος Παπαγιάννης και φίλοι 

Σε ένα σύντομο μήνυμα η αδερφή του Σοφία γράφει: «Ο άδικος χαμός του μπορει να ειναι τραγικός και αξεπεραστος για το περιβάλλον του, είναι όμως άλλο ένα θύμα ανευθυνων και ασυνειδητων οδηγών που συνεχίζουν τη ζωή τους σαν να μην συνέβη τίποτα. Μακάρι τουλάχιστον το παράδειγμα του να ευαισθητοποιήσει και να κάνει πιο προσεκτικούς αυτούς τους οδηγους που δεν έχουν καταλάβει ότι μια μικρή απροσεξία μπορεί να στερήσει τη ζωη ενός ανθρώπου.» 

Το Σάββατο 30 Ιουνίου θα είναι μια μέρα γι αυτόν:

Μια βόλτα στα μέρη που ο Σπύρος μεγάλωσε, αγάπησε, γέλασε, σπούδασε και πόνεσε… Φυσικά με ποδήλατο, όπως ο ίδιος προτιμούσε τις μεγάλες του βόλτες! Προσκεκλημένοι στην πρώτη απ’ τις (ελπίζουμε) πολλές «τσάρκες» για εκείνον, όλοι οι φίλοι του -γνωστοί και άγνωστοι-… Επιθυμούσε το ποδήλατο να γίνει τρόπος ζωής για τον Έλληνα και πιο συγκεκριμένα τρόπος… ασφαλούς ζωής! Ας περάσουμε λοιπόν στις 30 Ιουνίου ένα δυναμικό και αισιόδοξο μήνυμα για ασφαλέστερο ποδήλατο στην πόλη μας, τριγυρνώντας στα αγαπημένα «στέκια» του Σπύρου! Σας περιμένουμε!!! Συνάντηση στις 20.30 στην πλατεία Συντάγματος. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί απεικονίζεται στο χάρτη. Περισσότερα για τη βόλτα: ΕΔΩ

Περισσότερα για τον Σπύρο Παπαγιάννη:

  Ιn-memoriam – για το Σπύρο μας    

 «Εφυγε»  ο Σπύρος Παπαγιάννης...

 Εφυγε ο Σπύρος Παπαγιάννης   

Advertisements