Στις εφτά η ώρα το απόγευμα αναχωρούν από το “Ελευθέριος Βενιζέλος” προς Ντόχα του Κατάρ πρώτα και προς Ισλαμαμπάντ στη συνέχεια ο 18χρονος Humayun Anwar και ο  33χρονος Wakar Ahmed. Η αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τον συνάνθρωπο τους οδήγησε σ αυτό το χωρίς επιστροφή ταξίδι.

Η μεγάλη ανταπόκριση που υπήρξε στο κάλεσμα για να μαζευτούν τα χρήματα για το ταξίδι τους  έκανε δυνατή αυτή την τόσο σπαρακτική επιστροφή.

Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς  για δυό ζωές που σταμάτησαν στα 18 και στα 33. Οι οικογένειες τους θα διασχίσουν  ξανά και ξανά όλο το χωρίς τέλος ποτάμι του πόνου.  Για μας – και για πολλούς άλλους- που είμαστε βέβαια πιο έξω από το μάτι του κυκλώνα,  έχει μεγάλη σημασία πως αυτοί οι δύο αυτοί νέοι άνθρωποι  από το Πακιστάν  έδειξαν με την πράξη τους πως ήταν πολύ πιο πέρα απ αυτό που έχουμε συνηθίσει σαν ανθρώπινη συμπεριφορά.  Δεν ξέρουμε πόσο αυτό μπορεί να απαλύνει τον πόνο του, οι οικογένειες τους κι οι φίλοι τους όμως μπορούν να είναι περήφανοι γι αυτούς.

Ας γνωρίζουν ότι πολλοί άνθρωποι  δάκρυσαν  γι αυτούς στην Ελλάδα, αρκετοί έδωσαν χρήματα (μερικοί απ αυτά που δεν τους περισεύουν) για αυτό  το ταξίδι της επιστροφης και ακόμη περισσότεροι μπορει να σκέφθούν:           Τι τους προσφέραμε και τι μας πρόσφεραν…

Για τον κάθε Humayun  και τον κάθε Wakar.

-Ας είναι ήσυχοι εκεί στο Πακιστάν , ας γνωρίζουν πως εδώ υπάρχει ο Niko Ago, ένας Αλβανός μετανάστης δημοσιογράφος που θα νοιαστεί για αυτούς, ο Δημήτρης Αρβανίτης  που θα τους αφιερώσει μια αφίσα, και μερικοί άλλοι από δω κι από κει που μπορουν να βοηθήσουν κάποιους στις δύσκολες στιγμές.

ΔΕΙΤΕ: Σήμερα μεταφέρονται οι σοροί των Hamayun Anwar και Wakar Ahmed

Advertisement