Ετικέτες

Μεγάλη κρητική βραδιά στο κέντρο ‘Κονταρός’στα Χανιά διοργανώνει στις 7 Απριλίου 2012 ο Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΠΡΟ.Τ.Α. Χανίων).
Η βραδιά είναι αφιερωμένη στον Χανιώτη λαουτιέρη Μανώλη Κονταρό σε μια εκδήλωση τιμής και εκτίμησης για την προσφορά του στη διάδοση της κρητικής μουσικής παράδοσης. Είναι ταυτόχρονα μια βραδιά ευαισθητοποίησης γύρω από τα τροχαία δυστυχήματα και στις συνέπειες που υπάρχουν από αυτά.
«Ο Μανώλης Κονταρός, μέσα από την εμπειρία ζωής που είχε εξ αφορμής του προσωπικού του τροχαίου δυστυχήματος, που του επισυνέβη πριν από 16 μήνες, γίνεται σταυροφόρος ενάντια στη χρήση του αλκοόλ από τους οδηγούς τροχοφόρων οχημάτων.
Συναθροίζει το ήθος του, την καλλιτεχνική του επάρκεια, τη βιωματική του εμπειρία στις δράσεις του ΠΡΟ.Τ.Α. και όλης της σκεπτόμενης κοινωνίας προκειμένου να ξεριζωθεί η χρήση αλκοόλ από τα έθιμα της Κρήτης σε ό,τι αφορά τους οδηγούς τροχοφόρων οχημάτων». 

Ο Μανόλης Κονταρός με τον Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων.

Ο οδηγός της παρέας, αυτός που δεν θα πίνει και θα μας επιστρέφει μετά από την διασκέδαση μας με ασφάλεια στα σπίτια μας.

Αυτός είναι ο νέος στόχος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, που με τη συνδρομή του γνωστού και δημοφιλή καλλιτέχνη Μανόλη Κονταρού, θα προσπαθήσει να τον υλοποιήσει και να τον κάνει πραγματικότητα.

Η αρχή της νέας δράσης θα γίνει το Σάββατο 7 Απριλίου στο κέντρο «Κονταρός», όπου ο γνωστός καλλιτέχνης θα κάνει την πρώτη του επανεμφάνιση στο Κρητικό κοινό μετά το ατύχημα του και παράλληλα θα επιδιώξει να περάσει το μήνυμα «ένα άτομο από κάθε παρέα, ο οδηγός, να μην πίνει.»

Ο Μανόλης Κονταρός, ανέφερε ότι νιώθει διπλή χαρά που τον αξίωσε ο Θεός και μπήκε όρθιος στην Δημοτική Πινακοθήκη, αλλά και γιατί «θα συμπερπατήσει με το σύλλογο ΠΡΟ.Τ.Α και με το δικό του τρόπο θα συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια προκείμενου να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα.»

Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά το να μην πίνει ο οδηγός της παρέας » θα είναι μια προσωπική του προτροπή προς όλους όσους θα έρθουν να τον δουν το ερχόμενο Σάββατο.» Δεν φαντάζομαι σημείωσε πως οι συγγενείς και οι φίλοι δεν θα μου κάνουν τα χατίρι και δεν θα τηρήσουν αυτό που θέλω: να μην πιεί κανείς οδηγός. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα με πάρουν το πρωί τηλέφωνο για να μου πουν ότι κάποιος φίλος τράκαρε στο δρόμο. Θα είναι σα να μη θέλουν να μου δώσουν την ευχή να έχω καλή πορεία από εδω και στο έξης.

Παράλληλα τόνισε ότι «είναι μεγάλη η χαρά μας που ο Μανόλης Κονταρός είναι μπροστάρης σε αυτό τον αγώνα και υιοθετεί τις αρχές και τους σκοπούς του συλλόγου. Να είναι σταυροφόρος κατά του αλκοόλ των οδηγών.»

Τέλος ο αντιπρόεδρος του ΠΡΟ.Τ.Α Μανόλης Χουρδάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως κυρίαρχο ρόλο στα τροχαία ατυχήματα παίζει ο ίδιος ο άνθρωπος και αυτό έρχεται να τονίσει με την παρουσία του ο Μανόλης Κονταρός.

Τέλος σημείωσε χαρακτηριστικά πως ο αριθμός των ανθρώπων που τραυματίζονται στα τροχαία ατυχήματα είναι τετραπλάσιος από τα θανατηφόρα τροχαία που γνωρίζουμε.

Οι πληροροφορίες από την ιστοσελίδα του ΠΡΟΤΑ – Χανίων