Ετικέτες

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου μαθητές της Γερμανικής Σχολής Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος Ecomobility πραγματοποίησαν μια σειρά από παρεμβάσεις στο Μαρούσι που αφορούσαν την κυκλοφορία δίνοντας έμφαση στους «διαφορετικούς» πιο φιλικούς στον άνθρωπο και τη φύση τρόπους μετακίνησης.  Μέρος των εκδηλώσεων αφιερώθηκε στην μνήμη των θυμάτων τροχαίων εγκλημάτων του συλλόγου μας  με την  κατασκευή και τοποθέτηση ενός ποδηλάτου (ghost bike) στην πλατεία Κασταλίας.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχαν οι καθηγήτριες Μαρία Θεοχαροπούλου και Σοφία Μαστροκούκου και για την πραγματοποίηση της  συνεργάστηκε η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Very Young Contemporary Art. Η  εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη χώρα μας -πρωτοπόρο στα τροχαία στην Ευρώπη- να αναλαμβάνονται τέτοιες πρωτοβουλίες που να εμπλέκουν τους νέους ανθρώπους στην προσπάθεια για την δραστική μείωση των τροχαίων. Η υπόθεση αυτή σήμερα είναι πολύ περισσότερο υπόθεση της κοινωνίας παρά υπόθεση ειδικών ή πολιτικών.

Μελέτες και σχέδια υπήρξαν κατά καιρούς αυτό που ουσιαστικά απουσίασε ήταν ευαισθητοποιημένη και δραστήρια κοινωνία που θα επέβαλε την εφαρμογή τους. Το παράδειγμα των δράσεων των μαθητών της Γερμανικής Σχολής (που δεν είναι η πρώτη χρονιά που ασχολούνται με τα τροχαία) δείχνει πως ο καθένας θα μπορούσε να γίνει «ειδικός στο χώρο του» να αναδείξει τα ζητήματα της κυκλοφορίας και των τροχαίων εγκλημάτων, να βοηθήσει στην αλλαγή νοοτροπίας των χρηστών του οδικού δικτύου και να απαιτήσει μια συγκροτημένη πολιτική οδικής ασφάλειας

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Very Young Contemporary Art:          http://www.vyca.gr/arxeio/ecomobility2012/prasino.html

Δήμος Αμαρουσίου:  http://www.maroussi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=4950&cnode=400