Ετικέτες

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 23/12/2011 υπεγράφη από τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μ. Μπόλαρη η υπ. Αρ. Πρ.: Π2α/ΓΠ:140816 για την «Καθιέρωση ημέρας Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων».

–          Η αναγνώριση της Ημέρας Μνήμης από την ελληνική πολιτεία αποτέλεσε βασικό αίτημα του συλλόγου μας και άλλων συλλόγων στην ελληνική περιφέρεια που χρόνια τώρα διοργανώνουν εκδηλώσεις  για τα θύματα των τροχαίων την Τρίτη Κυριακή του Νοέμβρη όπως η σχετική απόφαση της ΓΣ του ΟΗΕ του Οκτώβρη του 2005 έχει ορίσει.

–          Θεωρούμε σημαντικό το γεγονός  ότι η σχετική απόφαση υπεγράφη από τον Υφυπουργό Υγείας. Για μας το ζήτημα των τροχαίων εγκλημάτων είναι πρωταρχικά ζήτημα δημόσιας υγείας και πολιτισμού. Επιδιώκουμε λοιπόν την μονιμότερη και ουσιαστική ενασχόληση με το ζήτημα των αρμοδίων θεσμικών φορέων ώστε να φτάσουμε πραγματικά σε μια πολιτική πρόληψης και αλλαγής κυκλοφοριακής συμπεριφοράς παράλληλα με την  υποστήριξη των θυμάτων και των οικογενειών τους.

–          Η χώρα μας κατέχει δυστυχώς την χειρότερη θέση στην Ευρώπη σε αριθμό θυμάτων από τροχαία εγκλήματα (αναλογικά με τον πληθυσμό). Η επίσημη αναγνώριση της Ημέρας Μνήμης, μόνον υποχρεώσεις μπορεί να θεωρηθεί ότι γεννά για την Ελληνική πολιτεία. Καλούμε όλους όσους αγωνίζονται για την υπεράσπιση των θυμάτων και την οδική ασφάλεια, οικογένειες, συλλόγους, οργανώσεις να συντονίσουν την δράση τους υιοθετώντας ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που με συστηματική προσπάθεια μπορεί να υλοποιηθεί και να οδηγήσει στην δραστική μείωση των τροχαίων εγκλημάτων και στη χώρα μας.

Αθήνα 28/12/2011

Η Διοικούσα Επιτροπή του πανελλαδικού συλλόγου

                                                                                  “SOS  Τροχαία Εγκλήματα»

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΩ:  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ

Advertisements